Skip to main content Skip to footer

Grounded Cups fremmer cirkulær produktion igennem Closing Loops

Grounded Cups har taget et stort skridt i arbejdet med at gøre deres produkter fuldstændige cirkulære. 

 

Grounded Cups har taget et stort skridt i arbejdet med at gøre deres produkter fuldstændige cirkulære. Kopperne – lavet af kaffegrums – er  testet med imponerende resultater, og kan nedbrydes effektivt på under seks måneder.

Grounded Cups har skabt en smart og bæredygtig cyklus, hvor kaffegrums genanvendes til at skabe kopper, der efter brug skal kunne returnere næring til jorden. Testresultaterne viser, at kopperne – uanset materialetykkelse – nedbrydes effektivt på ca. 4 måneder. Det gør dem til en ideel løsning for den miljøbevidste forbruger og naturen.

At udvikle et produkt, der ikke bare kan komposteres, men forhåbentligt også berige jorden, er en milepæl for Grounded Cups. De har nu en løsning, der demonstrerer, hvordan cirkulær økonomi fungerer i praksis.


Closing Loops som drivkraft for udviklingen

Grounded Cups har igennem deres Closing Loops-projekt samarbejdet tæt med Teknologisk Institut samt J. Krebs & co.
Projektet, som har Clean – Danmarks vand-og miljøklynge bag sig, har fokuseret på at optimere værdikæden. Dette har for Grounded Cups inkluderet testning, fermentering, produktion og udforskning af nye teknologier for at maksimere udnyttelsen af kaffegrums og andre affaldsressourcer.

Netop CØ-projektet drejer sig for Grounded Cups om at få strømlinet deres værdikæde. For dem har det betydet, at lokal produktion er blevet et kerneelement i Grounded Cups’ strategi. Virksomheden samler kaffegrums ind fra danske leverandører og sørger for, at hele værdikæden forbliver så tæt på Danmark som muligt.

“Teknologisk Institut har været uvurderlige i vores arbejde med at udvikle fermenteringsprocesser og andre teknologier, der gør produktionen endnu mere effektiv og miljøvenlig.”
– Marcus Byrgesen co-founder af Grounded Cups

 

”Vi har også etableret partnerskaber med virksomheder som Nordinvent, der arbejder med bioraffinering, hvilket åbner op for nye muligheder,” fortæller Marcus Byrgesen.

For yderligere at demonstrere produktets værdiskabelse er virksomheden i gang med spiringstests. Her undersøges det, om jorden, hvor kopperne er nedbrudt, kan fremme plantevækst og fungere som gødning.

“Vi tester nu, hvordan næringsstofferne fra kopperne påvirker væksten af forskellige planter. Det giver os indsigt i, hvordan vores produkt ikke bare er bæredygtigt, men også kan bidrage til en rigere jord.” 

Klar til storskala produktion

Fra januar 2025 vil Grounded Cups øge deres produktion fra de nuværende 30.000-40.000 kopper om måneden til en halv million kopper om måneden, med ambitionen om at nå 6 millioner kopper årligt.

“Vi har skabt et produkt, der allerede opfylder principperne for cirkulær økonomi. Vores fokus er nu at skalere produktionen, samtidig med at vi forbliver tro mod vores bæredygtige værdier. Vi vil bruge danske ressourcer som kaffegrums og holde produktionen så lokalt som muligt,” siger Marcus Byrgesen, Grounded Cups.

Grounded Cups, har igennem et tværfagligt samarbejde i Closing Loops med partnerne Clean, J. Krebs og Co A/S og Teknologisk Institut, forvandlet affald til en ressource, som skaber værdi både for miljøet og fremtidens bæredygtige løsninger.

 

Artiklen er skrevet af Clean - Danmarks Vand- og Miljøklynge

Vil du vide mere? Så kontakt

Sean Coogan

Projektleder | Clean
sec@cleancluster.dk

Tlf. 23 91 76 72

Læring

  • Groundeds kaffekop nedbrydes på ca. 4 måneder og kan berige jorden
  • Produktion med dansk kaffegrums og fokus på lokale ressourcer
  • Skaleret produktion: Klar til at øge fra 40.000 til 6 millioner kopper årligt i 2025