Virksomheder i korte værdikæde-tjek
Værdikæde-tjek er korte 3-5 måneders forløb. En slags tilløb, hvis man overvejer at arbejde målrettet med cirkulær økonomi, fx som deltager i et af de lange værdikædesamarbejder
Deltagerne indgår i et afklaringssamarbejde med mindst en anden virksomhed, vidensinstitution eller ekstern rådgiver. Sammen afdækker de, om potentialet for et værdikædesamarbejde er til stede ift. en konkret udnyttelse af en eksisterende ressourcestrøm.
Renset Spildevand
CØ T5 - Deltagere:
- Leaf Packaging ApS
- Arctander ApS
- Aarhus Universitet
Partnerne ønsker at undersøge muligheden for at genbruge renset spildevand til vanding af afgrøder i landbruget.
SMART-Værktøj
CØ T6 - Deltagere:
- Nethire A/S
- PrivateGPT ApS
- Garant Udlejning A/S
- Norion Consult
Partnerne vil udbrede deleøkonomi indenfor værktøj til håndværkerbranchen. Dette skal optimeres gennem AI sprogmodeller.
Cirkulært udsyn
CØ T7 - Deltagere:
- Børge Jakobsen & Søn Næstved A/S
- Niels Juel Pedersen
Cirkulært Udsyn vil undersøge, om det kan lade sig gøre at genbruge kasserede vinduer til reparationer og upcycling af vinduesprodukter.
Cooking Oils
CØ T8 - Deltagere:
- CustomiseMe ApS
- Teknologisk Institut
Partnerne vil forsøge at upcycle brugt olie fra fødevareindustrien til sæbe- og shampoo-produkter, som et led i at mindske madspild.
Udendørstræ
CØ T9 - Deltagere:
- Næste ApS
- Bergsten Timber A/S
Udendørstræ vil benytte træ, der i dag frasorteres grundet knaster, fejl og af æstetiske årsager, til at producere kvalitetsprodukter af træ.
Take Away Box
CØ T10 - Deltagere:
- Luups ApS
- Dutec Plast A/S
- UpChannel
- Madsynergi
Take Away Box vil udvikle en take away box med indbygget digitalt system, der skal afhjælpe brugen af engangsemballage ved take away.
Shell Waste
CØ T11 - Deltagere:
- ReefCircular
- Wittrup Seafood
- MDT Flexible Products
Shell Waste forarbejder affaldsskaller til en biobeton, der vil blive 3D-printet til kunstige rev for at øge den marine biodiversitet. Biobetonen forventes at have betydeligt lavere CO2-emissioner end almindelig beton.
Reform Fragment
CØ T12 - Deltagere:
- Grønning Møbelsnedkeri ApS
- Titan Nedbrydning A/S
Reform Fragment sigter mod at genanvende massive trægulve fra nedrivningsprojekter til produktion af bæredygtige køkken- og møbelelementer.
Tekstil-Rulle
CØ T15 - Deltagere:
- VAER Upcycled ApS
- SCANHTP A/S
Tekstil-Rulle vil teste, om upcyclede tekstilmetervarer kan indgå i storskala tøjproduktionsmetoder, som et led i at recirkulære store mængder kasserede tekstiler.
Tæppefald
CØ 21 - Deltagere:
- Hans Thyge & Co ApS
- Teknologisk Institut
Tæppeaffald vil udnytte tæpperester, der i dag går til forbrænding, til nye produkter med lavt klimaaftryk. Dette som alternativ til polstringsmateriale, akustik og møbelkompositter.
Dots.Recycling
CØ T22 - Deltagere:
- Dots.Recycling
- Racket Club Slagelse
- MK Padel ApS
- Roskilde Tennis Klub
Partnerne arbejder med en genanvendelig emballage til padel og tennisbolde, der kan være et alternativ til de nuværende ikke-genanvendelige beholdere.
CNC Byggesæt
CØ 23 - Deltagere:
- Greenday ApS
- THE UPCYCL ApS
- HempCrete ApS
Partnerne vil teste potentialet for at integrere biobaseret isoleringsmateriale og 'new waste' i deres byggesæt.
Genbrugsgulv
CØ T24 - Deltagere:
- Råt&Godt ApS
- FL Design Consultancy
- Karlsby ApS
Partnerne vil skabe et produkt med mange anvendelsesmuligheder fra de trægulve, der er til overs, når ejendomme renoveres eller nedrives.
Skal din virksomhed også have et Værdikæde-tjek?
Få et professionelt blik på din virksomheds muligheder for at blive en del af et værdikædesamarbejde. Målet er at finde cirkulære løsninger og sammen minimere ressourceforbruget og affaldsmængderne i værdikæden.