Skip to main content Skip to footer

Cirqle - Digital sporing og indsamling af fødevare-emballager

CØ48

Totalomstilling til mere miljøvenligt og cirkulært system af emballager til transport af fødevarer. Et digitalt sporingssystem skal afprøves i storskala med food-grade vask af emballager. I dag bruges kasserne kun 1 gang. Fungerer sporingen og rengøringen, forventes kasser og paller at kunne bruges op til 50 gange.

Formål

Det overordnede formål med projektet er at udarbejde en totalomstilling til mere miljøvenligt og cirkulært system af emballager (kasser og/eller paller) til transport af fødevarer og ingredienser til fødevarer. Der fragtes blandt andet fødevarer, ingredienser og enzymer til fødevarer i kasser/paller som kræver stor renhed og sikkerhed.

Cirqle har udviklet et digitalt sporingssystem, som skal afprøves i storskala med food-grade vask af emballager. I dag bruges kasserne kun 1 gang, og kan returraten forøges med 2-5 gange brug, forventes en besparelse på 75 tons EPS-plast årligt (Ca. 200 tons CO2eq uden forbrænding medregnet). Fungerer sporingen og rengøringen, åbner det mulighed for en totalomstilling til PP-kasser/PP-paller, der forventes at kunne bruges op til 50 gange og dermed give en langt større CO2eq og affaldsbesparelse.

 

Reduktioner

På vej

Vi regner på tallene

48 ton CO2e

Besparelse på CO2/CO2 equivalent

Levetidsforlængelse og genbrug af termokasser

Cirqle er en cirkulær forretning der bygger på at digitalisere og effektivisere logistik for levering og retursystemer af fødevarekasser til kølevarer (termokasser). Cirqle styrker alle samarbejdspartneres omstilling til cirkulær økonomi ved at levetidsforlænge og genbruge termokasser af EPS og EPP plast.

Gate Gourmet er partner i dette projekt. De skal teste systemet i deres eksisterende setup ved, at en digital scanning implementeres i produktionen, så emballager kan spores og værdikæden er i kontrol med emballager, der genbruges. Gate Gourmet skal vaske og rengøre genbrugte emballager, så de på ny kan anvendes i produktionen hos slutkunder, som producerer og leverer fødevarer eller ingredienser til fødevarer.

Partnere

Cirqle ApS
Gate Gourmet
Teknologisk Institut

Periode

01. januar 2024 – 30. juni 2026


Projektleder

Jan Weber, Founder & CEO, Cirqle ApS

E-mail jan@cirqle.org
Tlf. 31 52 28 20