Projektet "Fra kaffespild til kaffekop" har til formål at transformere spildmaterialet fra kaffeindustrien, kaffegrums, til 100% naturligt komposterbare engangskaffekopper. Dette initiativ repræsenterer en innovativ tilgang til bæredygtighed, hvor affald bliver til ressource.
Formål
Det overordnede mål med projektet er at skabe en effektiv og bæredygtig løsning til håndtering af kaffeindustriens affald samtidig med, at der produceres funktionelle og miljøvenlige engangskopper. Dette bidrager til at reducere forbruget af jomfrumaterialer, såsom plastik og papir, og fremmer en cirkulær økonomi. Desuden ønsker projektet at demonstrere potentialet i at anvende naturlige ressourcer til at skabe værdifulde produkter og næring til jorden.
Fra affald til engangskopper
– og dernæst til næring
Grounded specialiserer sig i at omdanne kaffegrums til 100% naturligt komposterbare engangskaffekopper. Disse kopper består af en blanding af 50% kaffegrums og 50% bioplast, og de er designet til at kunne holde en hel dag uden at blive bløde. En væsentlig egenskab ved disse kopper er deres evne til at nedbrydes under naturlige forhold på cirka fire måneder, hvor de fungerer som gødning og næring til jorden og planterne.
På nuværende tidspunkt har Grounded en begrænset produktion rettet mod mindre kunder, men der er en betydelig efterspørgsel på over 10 millioner kopper fra detailhandlen og service facility segmentet, herunder store virksomheder i kaffeindustrien.