Partnerne vil udvikle og implementere en ny værdikæde og en levedygtig forretningsmodel omkring genbrug af gulve. Bygge- og nedrivningsaffald er én af de største affalds-/ressourcestrømme både volume- og CO2-mæssigt. Gulve er et oplagt produkt at starte med at genbruge, da risikoprofilen ved genbrug er lavere i forhold til genbrug af andre byggematerialer.
Formål
Med udgangspunkt i nedrivningsprojektet Bispehaven vil partnerne teste, demonstrere og implementere selektiv optagning og rensning af PCB-holdige gulve, så de kan genbruges igen, samt udvikle en levedygtig cirkulær forretningsmodel for denne proces.
Tilsammen vil de teste og implementere de konkrete samarbejdsmodeller, ansvarsroller, logistikmetoder og arbejdsprocesser, der skal til for at muliggøre den selektive optagning og rensning af gulvene, så de kan blive genbrugt og herigennem skabe en levedygtig forretning omkring denne proces, som senere kan skaleres til andre byggeprojekter.
Reduktioner
Store mængder og skalerbare løsninger
I projektet Bispehaven er der tale om store mængder af massivt trægulv, som vil blive stillet til rådighed som råvare, og som under almindelige omstændigheder vil blive bortskaffet på grund af PCB-holdig lak.
GreenDozer står overfor flere lignende projekter med nedrivninger eller transformationer af almene boligbyggerier med identisk gulv i de fleste bygninger, hvor målet er at replicere erfaringerne fra Bispehaven til de andre projekter, så der kan komme en endnu større mængde. I så fald vil der med de projekter der er kendskab til i dag samlet set være tale om at forvandle et bruttoareal på omkring 100.000 kvm massivt trægulv, svarende til cirka 1600 tons, fra bortskaffelse til ny råvare.