For store mængder næringsstoffer i danske farvande kan føre til algevækst og iltsvind. Men hvad nu hvis man 'høster' næringsstofferne og konverterer dem til bæredygtige fødevarer og organiske gødningsprodukter? Det er omdrejningspunktet i dette værdikædesamarbejde.
Formål
I dette værdikædesamarbejde fokuseres der på at udnytte de alt for store mængder af næringsstoffer i danske farvande og konvertere dem til bæredygtige fødevarer og organiske gødningsprodukter, ved hjælp af nye teknologier inden for fødevare-, gødnings- og foderproduktion.
Overskuddet af næringsstoffer er i høj grad forårsaget af landbrugssektorens intensiverede produktionsmetoder, og derfor må der tages nye metoder i brug, der kan forskyde denne ubalance, da landbruget som erhverv ikke forventes at omstille sig til bæredygtig produktion på den korte bane.
Reduktioner
Fra problemer i havet til nyttige produkter i fødevareproduktionen
Formålet med projektet er at anvende nye teknologier inden for fødevare-, gødnings- og foderproduktioner til at udnytte overskuddet af næringsstoffer i vores farvande til at fremstille nye produkter.
Værdisidestrømene udnyttes til produktion af tang i fødevarekvalitet, opdræt af laks, fremstilling af tangbaserede biostimulanter og gødning fra soldaterfluelarver.
Projektet er et værdikædesamarbejde, hvor de innovative teknologiske løsninger vil blive udviklet i et samarbejde mellem aktører på tværs af værdikæden og DTU Aqua, som inddrages i den videnskabelige del af udviklingsprocessen for at sikre kvaliteten af udviklingsarbejdet.